Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Borsa'dan çıkmak isteyen şirketlere kolaylık PDF Yazdır e-Posta
13 Haziran 2008

Image

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, halka açıklık oranı yüzde 5'in altına düşen şirketlere Borsa'dan çıkma izni vereceklerini açıkladı. 'Şirket ele geçirmeleri düzenlemelerinin uygulama boyutu' konulu seminer sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erol, yeni hazırladıkları Sermaye Piyasaları Kurulu kanun taslağı hakkında bilgi verdi.

Taslağın şirket hisselerinin belli bir oranın altına düşmesi durumunda satın alma hakkı verdiğini ifade eden SPK Başkanı, bazı şirketlerin kapalı kapılar ardında da olsa pazarlık ederek bunu yaptığını dile getirdi. Şirketin ana ortaklarına geri kalan hisseleri de alma hakkı ve halka açıklık oranı belli bir değerin altına düşen şirketlere Borsa'dan çıkma izni vereceklerin bildiren Erol, "Bu, şirketlerin faaliyetlerini şeffaf ve esnek hale getiriyor. Oranı yüzde 5 olarak düşünüyoruz." dedi. Erol, tutsat (mortgage) işleyişini sağlamak üzere yeni çalışmalar içinde olduklarını ve İpotek Finansman Kurumu'nu hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=701532