Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2014 Yılı İndirimli Orana Tabi İşlemlerden Kaynaklanan KDV İade Talebine İlişkin Hatırlatma PDF Yazdır e-Posta
02 Aralık 2015

Image

İndirimli orana tabi işlemlerden doğan ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarlarının, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen sınırı aşan kısmının, yılı içinde mahsuben, izleyen yıl içinde ise mükellefin isteğine bağlı olarak nakden veya mahsuben iade edilmesi mümkündür.

İade talebi, en erken izleyen yılın Ocak dönemine ait olup Şubat ayı içinde verilecek, en geç Kasım dönemine ait olup Aralık ayı içinde verilecek KDV beyannameleri ile yapılabilmektedir.

Buna göre, 2014 yılına ait indirimli orana tabi işlemlerden kaynaklanan KDV iadesi talebinin, 2015 yılı Kasım ayına ait KDV beyannamesinin son günü olan 24 Aralık 2015 tarihine kadar beyan edilmesi gerekmektedir. KPMG

 

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.