Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edilmek üzere cami ve müştemilatının yapımı ile ilgili mal ve hizmet alımlarının KDV'den istisna olup olmadığı hk. PDF Yazdır e-Posta
16 Temmuz 2012

 

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

 

 

 

Sayı

:

B.07.1.GİB.4.34.17.01-KDV.17-2131

16/07/2012

Konu

:

Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edilmek üzere cami ve müştemilatının yapımı ile ilgili mal ve hizmet alımlarının KDV'den istisna olup olmadığı.

 

         

 

            İlgide kayıtlı özelge talep formunda, ... tarihli ... sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile vergi muafiyeti tanınan Vakfınız tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edilmek üzere cami ve müştemilatının yapımı ile ilgili mal ve hizmet alımlarında KDV istisnası uygulanıp uygulanmayacağı konusunda görüş talep edilmektedir.

              KDV Kanununun 17/2-b maddesinde; aynı maddenin 1/a bendinde sayılan genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların teşkil ettikleri birlikler, üniversiteler, döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalar, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları, kamu menfaatine yararlı dernekler, tarımsal amaçlı kooperatifler ve Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara  bedelsiz olarak yapılan her türlü mal teslimi ve hizmet ifalarının KDV den istisna olduğu hüküm altına alınmıştır.

            Buna göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile vergi muafiyeti tanınan Vakfınıza, Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edilmek üzere yaptıracağınız cami ve müştemilatının inşasına yönelik bedelsiz teslim ve hizmetler KDV den istisna tutulacaktır. Ancak, Vakfınıza bedeli karşılığında yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları bu istisna hükmü kapsamında değerlendirilmeyeceğinden genel hükümler çerçevesinde KDV'ye tabi tutulacaktır.

            Bilgi edinilmesini rica ederim