Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çalışma Gücü Kaybı ile Meslekte Kazanma Gücü Kayıp Oranı Tespit İşlemleri Hakkında SGK Genelgesi Yayımlandı PDF Yazdır e-Posta
16 Ekim 2015

Image

Çalışma Gücü Kaybı ile Meslekte Kazanma Gücü Kayıp Oranı Tespit İşlemlerine ilişkin olarak SGK tarafından yayımlanmış olan 2015/23 sayılı Genelge ile mevzuatta yapılan bazı değişiklikler, SGK’nın bu konuyla ilgili organizasyonel yapısında yapılan değişiklikler ve e-maluliyet yazılımının Kurum üniteleri tarafından kullanımına ilişkin bazı hususlarda açıklamalar yapılmıştır.

 

Genelgede, 10.09.2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla 5510 sayılı Kanunun 28inci maddesinde maden işyerlerinde yeraltı işlerinde çalışanların emeklilik yaşıyla ilgili değişiklik yapıldığı, uygulamada yaşanan aksaklıklar üzerine de Maluliyet Tespit İşlemleri Yönetmeliğinde 18.03.2015 tarihinde değişiklik yapılarak Resmi Gazetede yayımlandığı belirtilmiştir.

 

Ayrıca, Kurum Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararlarla da İş Kazası ve Meslek Hastalığı dosyalarının bazı taşra ünitelerinde değerlendirilmesinin düzenlendiği açıklanmıştır.

 

Son olarak da maluliyet işlemlerinin daha hızlı sonuçlandırılabilmesi için 1.1.2015 tarihinde yürürlüğe sokulan e-maluliyet programının Kurum ünitelerince kullanımına yönelik düzenlemeler belirtilmiştir.

 

Söz konusu ana başlıklara ilişkin detaylı açıklamalar Genelgede yer almaktadır. pwc

 

Söz konusu Genelgeye aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.