Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
18 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği kapsamında aerosol üretiminde verilmesi gereken teminatın çözümüne ilişkin verilecek YMM raporlarının dönemi hk. PDF Yazdır e-Posta
14 Mart 2013

 

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü

 

 

 

Sayı

:

93767041-135[12-2012/6]-18

14/02/2013

Konu

:

18 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği kapsamında aerosol üretiminde verilmesi gereken teminatın çözümüne ilişkin verilecek YMM raporlarının dönemi

 

         

 

            İlgide kayıtlı özelge talebinizin incelenmesinden; şirketiniz tarafından 2010/135 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında aerosol üretiminde kullanılacak L.P.G. için verilmesi gereken teminatın çözümünde de kullanılan aerosol üretim tasdik raporlarının 6 aydan daha kısa süreli dönemlerde verilmesinin mümkün olup olmadığı hususunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmaktadır.

            5/2/2010 tarih ve 2010/135 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 1 inci maddesi ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan 2711.19.00.00.11 G.T.İ.P. numaralı "Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (L.P.G.) Diğerleri"nin, aerosol üretiminde kullanılmak üzere tesliminde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarı sıfır olarak belirlenmiştir.

            Söz konusu Kararnamenin uygulama usul ve esasları ise 24 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği ile değişik 18 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinde açıklanmıştır.

            Buna göre, şirketinizin 2010/135 sayılı BKK kapsamında aerosol üretiminde dağıtıcılardan satın aldığı L.P.G.'ye ilişkin verilmesi gereken teminat mektubunu 18 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinin 6 ncı bölümünde ifade edilen altı aylık dönemleri beklemeden çözdürmek istemesi halinde, söz konusu aerosol üretim tasdik raporunu ara dönemlere ilişkin olarak ibraz etmesinde yasal mevzuat açısından herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

            Ancak, şirketinizce ara dönemlerde teminat çözümü amacıyla ibraz edilecek aerosol üretim tasdik raporlarının, söz konusu Tebliğin 6 ncı bölümü uyarınca düzenlenmesi gereken raporların süresinde verilmesini engellemeyeceği tabiidir.

             Bilgi edinilmesini rica ederim.

 (*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.