Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
e-Fatura UBL-TR 1.2 Geçişi Ertelemesi PDF Yazdır e-Posta
18 Ağustos 2015

Image

Şubat 2015’te, e-Fatura sistemlerinde 1 Eylül 2015 saat 10:00 itibariyle gerçekleştirileceği duyurulan UBL-TR 1.2 geçişi, 13.08.2015 tarihinde www.efatura.gov.tr sitesinde yayımlanan duyuru ile 15 Eylül 2015 saat 10:00’a ertelenmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan UBL-TR 1.2 standardının 15.09.2015 saat 10:00 itibariyle gerçek ortamda kullanılmaya başlanacağını, mükelleflerin ve yazılım firmalarının sistemlerini ilgili tarih ve saate kadar güncellemeleri gerektiğini belirten duyuru aşağıdaki gibidir:

“Mükelleflerden gelen taleplere istinaden UBL 2.1 standardı esas alınarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan UBL-TR1.2 şemasının e-fatura GERÇEK ortamında uygulamaya konulma zamanı 15.09.2015 saat 10:00'a ertelenmiştir.

Entegratör, Özel Entegratör ve Yükleme Araçları yazılım sağlayıcılarının sistemlerini bu tarihe kadar düzenlemesi ve ilgili tarih ve saatte güncellemesi gerekmektedir.

Bu güncellemenin ardından sadece UBL-TR1.2 kullanılabilecektir.

UBL-TR1.0'a göre düzenlenen faturalar Merkez tarafından kabul edilmeyecek ve ilgili zarflar hata alarak alıcılarına ulaşamayacaktır. Sistemlerinde ilgili değişiklikleri uygulamayan kullanıcıların entegrasyon ve özel entegrasyon izinleri Başkanlıkça iptal edilebilecektir.” pwc


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.