Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Diş Protezciliği hizmetinde tevkifat uygulanıp uygulanmayacağı PDF Yazdır e-Posta
19 Mart 2013

Başlık

Diş Protezciliği hizmetinde tevkifat uygulanıp uygulanmayacağı hk.

Tarih

19/03/2013

Sayı

39044742-KDV.9-441

Kapsam

 T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü

 

 

 

 

Sayı

:

39044742-KDV.9-441

19/03/2013

Konu

:

Diş Protezciliği hizmetinde tevkifat uygulanıp uygulanmayacağı

 

         

 

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda, ... Hastanesine yapılan protez diş tesliminde tevkifat uygulanıp uygulanmayacağı hususunda bilgi istenilmektedir. 

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 9 uncu maddesinde gerekli görülen hallerde vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla vergiye tabi işlemlere taraf olanları verginin ödenmesinden sorumlu tutma konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir.

Bu yetkiye dayanılarak yayımlanan ve 01/05/2012 tarihinde yürürlüğe giren 117 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin; (3.1.2.) bölümünde  kısmi KDV tevkifatı yapmakla sorumlu tutulanlar, (3.2.) bölümünde kısmi tevkifat uygulanacak hizmetler, (3.3.) bölümünde ise kısmi tevkifat uygulanacak teslimler sayılmıştır.

Söz konusu Tebliğin (3.3.) bölümünde sayılan kısmi tevkifat uygulanacak teslimler arasında protez diş teslimi yer almamaktadır. 

Buna göre, firmanız tarafından ... Hastanesine yapılan  protez diş teslimine ilişkin hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

 

 

(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.