Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bir kamu kurumunun reklamının yapılması karşılığında iktisadi işletmesi oluşmayan ve KDV mükellefiyeti bulunmayan özerk federasyonlara ödenen reklam bedeli için düzenlenecek belge PDF Yazdır e-Posta
16 Mart 2012

Başlık

Bir kamu kurumunun reklamının yapılması karşılığında iktisadi işletmesi oluşmayan ve KDV mükellefiyeti bulunmayan özerk federasyonlara ödenen reklam bedeli için düzenlenecek belge hk.

Tarih

16/03/2012

Sayı

B.07.1.GİB.4.06.18.02-32230-8056-392

Kapsam

 T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

(Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü)

 

 

 

 

 

Sayı

:

B.07.1.GİB.4.06.18.02-32230-8056-392

16/03/2012

Konu

:

Özerk federasyonların gelirlerinin belgelendirilmesi hk.

 

         

 

            İlgi dilekçenizde, .......... ile imzalanan protokol gereğince ........... reklamının yapılması karşılığında Federasyonunuza ödenen bedelden dolayı iktisadi işletmenizin oluşmadığı ve KDV mükellefiyetinizin bulunmadığı belirtilerek, .......... tarafından Federasyonunuza ödenen reklam bedeli için hangi belgenin düzenlenmesi gerektiği hususunda Başkanlığımızdan görüş talep edilmiştir.

            213 sayılı Vergi Usul Kanununun 227 nci maddesinde, bu kanunda aksine hüküm olmadıkça bu kanuna göre tutulan ve üçüncü şahıslarla olan münasebet ve muamelelere ait olan kayıtların tevsikinin mecburi olduğu hükme bağlanmış olup, bu kayıtların Kanunun 229 ve müteakip maddelerinde geçen fatura ve benzeri vesikalarla tevsik edilmesi zorunlu bulunmaktadır.

            Buna göre, Federasyonunuzun kurumlar vergisi veya katma değer vergisi yönünden mükellefiyetinin bulunması halinde kayıtlarının dayanağı olarak Vergi Usul Kanununda sayılan belgeleri düzenlemesi zorunludur.

            Ancak, kurumlar vergisi veya katma değer vergisi yönünden mükellefiyetinin bulunmaması durumunda bahsi geçen belgeleri düzenlemeniz söz konusu olmayacaktır.

            Bilgi edinilmesini rica ederim.

 

 

 

(*)     Bu Özelge 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413.maddesine dayanılarak verilmiştir.

(**)   İnceleme, yargı ya da uzlaşmada olduğu halde bu konuya ilişkin olarak yanlış bilgi verilmiş ise bu özelge geçersizdir.

(***) Talebiniz üzerine tayin edilmiş olan bu özelgeye uygun işlem yapmanız hâlinde, bu fiilleriniz dolayısıyla vergi tarh edilmesi icap ederse, tarafınıza vergi cezası kesilmeyecek ve tarh edilen vergi için gecikme faizi hesaplanmayacaktır.