Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasını Da Öngören Kanun Teklifi TBMM'ye Sunuldu. PDF Yazdır e-Posta
11 Mart 2015

Image

Bir grup Milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına verilen bir Kanun Teklifiyle, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılması öngörülmektedir.

Kanun teklifinde yer alan düzenlemelerden bazıları aşağıda özetlenmiştir.

1. Katma Değer Vergisi Düzenlemesi

Teklifle, Katma Değer Vergisi Kanunu’nun geçici 26. maddesinde değişiklik yapılması önerilmektedir.

Yapılması öngörülen değişiklikle, sadece mevcut fıkrada sayılan kuruluşların değil, ev sahibi hükümet anlaşmaları ile ülkemizin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların, bunlara bağlı program, fon, temsilcilik ve özel ihtisas kuruluşlarının ve bunların T.C. vatandaşı olmayan yöneticilerinin alımlarında KDV istisnası uygulanması öngörülmektedir.

2. Özel Tüketim Vergisi Düzenlemesi

Teklifle, Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun 6. maddesinde değişiklik yapılması önerilmektedir.

Düzenlemeyle, diplomatik temsilcilik ve konsolosluklar ile bunların diplomatik haklara sahip mensuplarının yanı sıra ev sahibi hükümet anlaşmaları veya ülkemizin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’deki uluslararası kuruluşlar ve bunların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensuplarının akaryakıt, madeni yağ, solvent, kara, hava ve deniz araçları, alkollü içecek ve tütün mamulü alımlarında KDV istisnasına paralel olarak ÖTV istisnası da tanınması öngörülmektedir.

3. Vergi Usul Kanunu Düzenlemeleri

a) Elektronik tebligatta tebligatın yapılma zamanı

Teklifle, Vergi Usul Kanunu’nun geçici 107/A. maddesinde değişiklik yapılması önerilmektedir.

Düzenlemeyle, elektronik tebligatta, tebligatın yapılma zamanı belirlenmekte, tebligatın, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı hükme bağlanmaktadır.

Maddenin gerekçesinde, Tebligat Kanununa paralel düzenleme yapıldığı belirtilmiştir.

b) Elektronik yoklama

Teklifle, Vergi Usul Kanunu’ a bir madde eklenmesi önerilmektedir.

Eklenen maddeyle, yoklamanın elektronik ortamda yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır.

4. Gelir ve Kurumlar Vergisi Düzenlemeleri

a) Halka açık şirketlerin kâr dağıtımında farklı oranlarda stopaj yapılması konusunda yetki düzenlemesi

Teklifin 10, 12 ve 13. maddelerinde yer alan düzenlemelerle, Gelir Vergisi Kanunu’nun 94, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 15 ve 30. maddelerinde değişiklik yapılarak, halka açık şirketlerin kâr payı dağıtımında, stopaj oranlarının farklılaştırılması konusunda Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi önerilmektedir.

b) Nakdi sermaye artırımları üzerinden hesaplanan faizin bir kısmının kurum kazancından indirimi

Teklifle, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10. maddesinde değişiklik yapılması önerilmektedir.

Düzenlemeyle özetle, yeni kurulan şirketler ve nakit sermaye artıran sirketlerde, konan veya artırılan sermaye üzerinden bir indirim sağlanmaktadır. İndirim, banka kredi faizine bağlı olarak hesaplanmakta ve hesaplanan faiz tutarının yarısının kurum kazancından indirimi öngörülmektedir.

Teklifte;

- Finans, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri kapsam dışında bırakılmakta,

- Nakit dışındaki varlık devirlerinden kaynaklananlar dahil olmak üzere, birleşme, devir ve bölünme işlemlerinden kaynaklanan sermaye artırımlarının indirim hesaplamasında dikkate alınmaması öngörülmekte,

- Matrahın yetersiz olması nedeniyle indirilemeyen tutarın sonraki dönemlere devredilebilmesi öngörülmekte,

- Düzenlemeyle ilgili olarak Bakanlar Kuruluna geniş yetkiler verilmektedir.

Teklifin 2015 yılı içerisinde yasalaşması durumunda, Kanun’un kabul tarihinden önce ancak bu hesap döneminde sermaye artıranların uygulama kapsamında olup olmadığı açık değildir. Halen sermaye artırma aşamasında olan şirketlerin, mümkünse Teklifin yasama sürecini izlemeleri ve sermaye artırım işlemini kanunun yayımı tarihi sonrasına bırakmayı değerlendirmeleri önerilmektedir. pwc

Kanun Teklifinin yasama sürecindeki gelişmeler zamanında duyurulacaktır.

Kanun Teklifine aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

 


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.