Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Borsada Rayici Olmayan Yabancı Paraların Değerlenmesinde Kullanılacak Kurlar Güncellendi PDF Yazdır e-Posta
03 Şubat 2015
Image

Borsada rayici olmayan yabancı paraların, 04.01.1961 tarih ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu gereğince 2014 yılı için yapılacak değerlemelerine esas olmak üzere, aynı Kanun’un 280’inci Maddesi’nin ikinci ve üçüncü Fıkralarında yer alan hükümlere dayanarak tespit olunan kurlar yeniden belirlenmiştir.  

Borsada rayici olmayan yabancı paraların ve bu paralarla olan senetli ve senetsiz alacak ve borçların değerlemesinde 31.01.2015 tarihinde yayımlanan 445 Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde belirlenen 2014 yılı sonu kurları uygulanacaktır.

31.12.2014 tarihi itibarıyla, 1 Ocak 2015 tarih ve 29253 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 445 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ndeki  kurlar dikkate alınacaktır. 

 

Söz konusu Tebliğ'e bültenimiz ekinden ulaşabilirsiniz.


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz. Mevzuatın sık değiştirilen ve farklı anlayışlarla yorumlanabilen yapısı nedeniyle, herhangi bir konuda uygulama yapılmadan önce konunun uzmanlarından profesyonel yardım alınmasını tavsiye ederiz.