Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bazı alkollü içecekler, tütün ve tütün mamullerine ilişkin maktu ÖTV tutarları artırıldı PDF Yazdır e-Posta
02 Ocak 2015
Image

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nun 12. maddesinin Bakanlar Kuruluna verdiği yetki çerçevesinde, 1 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2014/7127 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ÖTV Kanunu'na ekli (III) sayılı listede yer alan mallara ilişkin uygulanan asgari maktu ve maktu vergi tutarları yeniden belirlenmiştir. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Ayrıca bu Karar'da, ÖTV Kanunu'nun 12/3'üncü maddesi gereğince, Yİ-ÜFE oranında yapılması gereken artışların 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde uygulanmayacağı da belirtilmiştir.

Söz konusu Karar'ın 4. maddesinde ise Yİ-ÜFE değişim oranına göre vergi tutarlarının arttırılmasında (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan asgari maktu ve maktu vergi tutarları için virgülden sonraki dört hanenin dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir. E&Y


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.