Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
GİB' den e-Fatura Uygulamasına Kayıtlı Olan Mükellefler için Önemli Duyuru PDF Yazdır e-Posta
04 Aralık 2014
Image

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yapılması planlanan elektrik altyapı çalışması nedeniyle 5 Aralık 2014 Cuma Günü Saat 19:00 ile 8 Aralık 2014 Pazartesi Saat 07:00 saatleri arasında e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına erişim geçici olarak kapatılacaktır.

Bu nedenle, 397 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin “9. Sorumluluk ve cezai müeyyideler” bölümünde yer alan;

“e-Fatura düzenleme yetkisi bulunan mükelleflerin gerek kendi sistemlerinde gerekse e-Fatura Uygulamasında meydana gelebilecek arıza ve kesinti durumlarında fatura düzenleyebilmek için yeteri kadar basılı kağıt fatura bulundurmaları zorunludur. “

hükmü gereğince isteyen mükelleflerimiz, söz konusu tarih aralığında, ticari hayatın aksamaması adına, anlaşmalı matbaa işletmelerine bastırdıkları kağıt faturalarını kullanabileceklerdir.


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.