Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
e-Defter Başvurularında Mersis Bilgileri Hk. Hatırlatma PDF Yazdır e-Posta
28 Ekim 2014
Image

Elektronik defter uygulamasına www.edefter.gov.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak başvurularda, Mersis bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Mersis bilgilerinin güncel olmaması durumunda mükelleflerce hata mesajı alınmaktadır. 

Bu hata mesajına istinaden bilgilerinin güncellenmesi gerekmekte olup bilgiler güncellendikten sonra hata mesajı alınmaya devam ediliyor ise mükelleflerin bağlı bulundukları vergi dairesi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. 

e-Defter başvurularında mükelleflerin, 67 Seri Numaralı VUK Sirküleri' nde açıklanan başvuru süreleri konusunda sorun yaşamaması açısından, Mersis bilgilerinin güncel olması önem arz etmektedir. 

Bu kapsamda, yılın son iki ayında Elektronik Defter uygulamasına müracaat edecek mükelleflerin Mersis bilgilerini kontrol etmeleri ve bu bilgilerin güncel olması gerektiğini belirtmekte fayda görüyoruz. KPMG


Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.