Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
T.C. Kimlik Numarası ile Yapılan Ödemeler Hakkında SGK Duyurusu PDF Yazdır e-Posta
28 Ağustos 2014
Image

“Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” aracılığıyla ilgililerin, T.C. Ziraat Bankası hesap numarası, cep telefonu ve e-posta adresinin SGK’ ya bir defaya mahsus bildirilmesi halinde, gerekli ödeme işlemleri bu hesaba aktarılacak ve işlemlerin hangi aşamada olduğu hakkında elektronik bilgilendirme yapılacaktır.

Bilindiği üzere; SGK ile T.C. Ziraat Bankası arasındaki anlaşmaya göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler ( geçici iş göremezlik ödemeleri, evlenme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile emekli aylığı iadeleri vb. ödemeler) her ayın 8-14 tarihleri arasında yapılmaktadır.

Bu defa, SGK tarafından 20.08.2014 tarihinde yayımlanan duyuruya göre;

Ödemelerin belli tarih aralığından olmasından dolayı doğabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla SGK tarafından T.C. kimlik numarası ile Ziraat Bankası üzerinden yapılacak ödemeler için “Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” kullanıma açılmıştır.

“Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü” aracılığıyla ilgililerin, T.C. Ziraat Bankası hesap numarasını SGK’ya bir defaya mahsus olmak üzere bildirmeleri halinde, T.C. Kimlik numarası ile yapılacak ödemeler ilgililer tarafından belirtilen hesaba aktarımı sağlanacaktır. pwc

İlgili duyuru metnine ve ekindeki “Online Hesap Tanımlama ve Ödeme Sorgulama Modülü Kullanım Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.