Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
OECD, Matrah Aşındırması ve Kar Aktarımı (BEPS) Projesine yönelik zaman planını güncelledi. PDF Yazdır e-Posta
27 Şubat 2014
Image

OECD ayrıca yayınladığı Eylem Planı'na yönelik olarak sivil toplumun fikirlerini almak için işletmelere, sivil toplum örgütlerine, düşünce kuruluşlarına ve akademik çevreye danışacağını belirtmiş ve bu kapsamda yorum toplanması için tartışma taslakları yayınlayacağını ve yorumların müzakeresi için halka danışma oturumları düzenleyeceğini belirtmişti.

OECD tarafından Eylem Planı kapsamında Eylül 2014'te sonuca ulaşması beklenen belirli maddeler için 3 Aralık 2013 tarihinde sivil topluma danışma amaçlı yayınlanan zaman çizelgesi, 20 Şubat 2014 tarihinde yapılan açıklama ile yeniden düzenlendi. Güncellenen zaman çizelgesi menfaat sahibi tüm kurum ve kuruluşların katılımını sağlamak adına tartışma taslaklarının yayınlanması, yorumların toplanması ve halkın tartışması için belirlenen tarihleri içeriyor.  

Düzenlenen zaman çizelgesine göre;

  • 6. Aksiyon Planı olan  "Anlaşmaların kötüye kullanılmasının önlenmesi" için tartışma taslağı 17 Mart 2014'te yayınlanacak, yorumların toplanması için son tarih 11 Nisan 2014 olacak ve halka danışma 14-15 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşecek.
  • Aksiyon Planı olan "Dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin gereklilikler" için tartışma taslağı 24 Mart 2014'te yayınlanacak, yorumların toplanması için son tarih 14 Nisan 2014 olacak ve halka danışma 23 Nisan 2014'te gerçekleşecek.
  • Aksiyon Planı olan "Hibrit uyumsuzluklarının ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmalar" için tartışma taslağı 4 Nisan 2014'te yayınlanacak, yorumların toplanması için son tarih 4 Mayıs 2014 olacak ve halka danışma 15-16 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşecek.
  • 13. Aksiyon Planı olan "Transfer fiyatlandırması dokümantasyonunun yeniden değerlendirilmesi" için tartışma taslağı 30 Ocak 2014'te yayınlanmıştı. Bu aksiyon planına yönelik olarak yorumların toplanması için son tarih 23 Şubat 2014, halka danışma için ise 19 Mayıs 2014 tarihleri olarak belirlendi.

OECD tarafından ayrıca belirlenen tarihlerin değişikliğe açık olduğu belirtildi. E&Y

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.