Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Karşılıksız çek düzenlemesinde değişiklik PDF Yazdır e-Posta
21 Ocak 2014
Image

Bankaların karşılıksız çeklere ödemekle yükümlü olduğu miktar artırıldı

Bankaların karşılığı olmayan her bir çek yaprağı için ödemekle yükümlü olduğu miktar 1,045 TL'den 1,120 TL'ye çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Merkez Bankası tebliğine göre, bankalar karşılığı olmayan her çek bedeli için 1,120 TL ödeyecekler.

Tebliğin geçici maddesi kapsamında, tebliğin yayım tarihi olan 20 Ocak 2010 tarihinden önceki tebliğlere göre bastırılan çeklerden ötürü muhatap bankanın, süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek yaprağı için ödenmesi gereken tutar da 615 TL'den 660 TL'ye yükseltildi. 

http://www.dunya.com/karsiliksiz-cek-duzenlemesinde-degisiklik-216207h.htm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti. / www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.