Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Teşvik Belgeli Yatırımlara Arsa Tahsisi Öngören Yönetmelikte Değişiklik PDF Yazdır e-Posta
31 Ekim 2012

Image

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar.

16.10.2 012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar” Yönetmeliği ile yatırım teşvik belgeli yatırımlara arsa ve arazi tahsisi düzenlemelerinde bazı değişiklikler yapılmıştır.

Yapılan değişiklikler esas olarak, 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararla yapılan düzenlemelerin, eski yönetmeliğe yansıtılmasından oluşmaktadır.

Yönetmelikle yapılan yeni düzenlemelerden önemli bir kısmı aşağıda özetlenmiştir.

1. Asgari Toplam Sermaye Tutarı

Yönetmeliğin 6. maddesinde, teşvikten yararlanacak yatırımcılar ve yararlanma şartları düzenlenmiştir. Maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde yatırım tutarının, taşınmazın rayiç değerine bağlı olarak belli büyüklüğü geçmesi öngörülmüş, ayrıca bölgeler itibariyle de rakamsal sınırlamalar getirilmiştir.

Yeni düzenlemede, taşınmazın rayiç değerine bağlı olarak uygulanan asgari yatırım tutarında bir değişiklik öngörülmemiştir. Daha önce olduğu gibi, irtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarelerce bu taşınmazlara takdir edilecek rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olamayacaktır.

Yönetmelikte bölgeler itibariyle aranan asgari yatırım tutarları ise yeniden belirlenmiştir. Esas olarak yapılan düzenleme, yatırım tutarlarında değişiklik niteliğinde de değildir. Bölge sayısının dörtten altıya çıkartılması nedeniyle, yeni belirlemeler yapılmıştır.

Değişiklik öncesi ve sonrasında, bölgeler itibariyle aranan asgari sabit yatırım tutarları aşağıdaki Tabloda yer almaktadır:

 

Eski Düzenleme

Yeni Düzenleme

1. Bölge

1.000.000 TL

1.000.000 TL

2. Bölge

1.000.000 TL

1.000.000 TL

3. Bölge

500.000 TL

500.000 TL

4. Bölge

500.000 TL

500.000 TL

5. Bölge

-

500.000 TL

6. Bölge

-

500.000 TL

2. Taşınmaz Tahsis Talebi Başvurularında Yapılacak Ödeme Tutarları

Yönetmeliğin 13. maddesinde taşınmaz tahsis talebi başvuru şekli ve başvuru sırasında ödenmesi gereken ücretle ilgili düzenleme yer almaktadır. Düzenlemeye göre, başvuru sırasında bölgeler itibariyle belirlenen tutarların, taşınmazın sahibi olan idarenin ilgili muhasebe birimine yatırılması ve makbuzun idareye gönderilmesi gerekmektedir.

Yönetmelik değişikliğiyle, başvuru sırasında ödenecek tutarlar yeniden belirlenmiştir. Söz konusu tutarlar aşağıdaki Tabloda yer almaktadır.

 

Eski Düzenleme

Yeni Düzenleme

1. Bölge

3.000 TL

3.000 TL

2. Bölge

3.000 TL

2.500 TL

3. Bölge

2.000 TL

2.000 TL

4. Bölge

1.000 TL

1.500 TL

5. Bölge

-

1.000 TL

6. Bölge

-

500 TL

3. Tahsis Edilen Taşınmazlar İçin Ödenecek Bedel

Yönetmeliğin 19. maddesinde tahsis edilen taşınmazlar için ödenecek bedel düzenlenmiştir.

Yönetmeliğe göre, ön izin bedelsiz olup bu düzenlemede bir değişiklik yapılmamıştır.

İrtifak hakkı veya kullanma izni ise belli bir bedel karşılığı verilmekte olup bu bedeller yeni yönetmelikle değiştirilmiştir. Bölgeler itibariyle ilk yıl için ödenecek bedeller aşağıdaki Tabloda yer almaktadır.

 

Eski Düzenleme

Yeni Düzenleme

1. Bölge

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 3’ü

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 3’ü

2. Bölge

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 3’ü

2Taşınmazın emlak vergi değerinin % 2,5’i

3. Bölge

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 2’si

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 2’si

4. Bölge

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 1’i

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 1,5’i

5. Bölge

-

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 1’i

6. Bölge

-

Taşınmazın emlak vergi değerinin % 0,5’i

İrtifak hakkı ve kullanma izinlerinde, ikinci ve izleyen yıllar kullanma izni ve irtifak hakkı bedelleri, cari yıl bedelinin TÜİK yayımlanan ÜFE (bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle hesaplanmakta olup bu konuda bir değişiklik yapılmamıştır.

Öte yandan, izleyen yıllar irtifak hakkı veya kullanma izin bedellerinin, emlak vergisi genel beyan döneminde yatırıma konu taşınmazın asgari metrekare birim değeri üzerinden yapılacak hesaplaması ile ÜFE oranında artırılması suretiyle hesaplanması sonucu bulunacak bedeller arasında farklılığın olması halinde fazla olanın ödeneceğini öngören düzenleme kaldırılmıştır. Buna göre ilk yıldan sonraki yıllarda, yukarıda belirtilen şekilde hesaplanan bedel ödenecektir.

4. Mevcut Başvurularla İlgili İşlemler

Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar’a eklenen geçici 2. maddeyle;

— 19.06.2012 tarihinden önce başvuruda bulunulan, ancak 16.10.2012 tarihi itibarıyla henüz sonuçlandırılmayan yatırım yeri tahsisi işlemlerinin, başvuru tarihinde yürürlükte bulunan 03.09.2009 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde sonuçlandırılacağı,

— 19.06.2012 tarihinden önce başvuruda bulunulan, 16.10.2012 tarihi itibarıyla henüz sonuçlandırılmayan yatırım yeri tahsisi işlemleriyle ilgili olarak yatırımcılar tarafından talep edilmesi halinde, 19.06.2012 tarihinden sonraki işlemlerde bu Usul ve Esaslar uygulanacağı,

belirtilmiştir.

İlgili Yönetmeliğe aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz. pwc

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.