Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2013 için Emlak Vergisi metrekare fiyatları belli oldu PDF Yazdır e-Posta
29 Ağustos 2012
Image

Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Emlak Vergisi'ne esas 2013 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Konuya ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, gelecek yıl uygulanacak emlak vergisine esas ortalama bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, betonarme meskenlerde inşaatın sınıfına göre, 180 lira ile 1090 lira, fabrikalarda 146 ile 545 lira, otel binalarında 450 ile bin 365 lira, diğer ticarethane ve işyerlerinde 136 ile bin 176 lira arasında değişiyor. Bedeller, binanın yapımında kullanılan malzemeye göre (çelik karkas bina, ahşap bina, yığma kâgir bina gibi) değişiklik gösteriyor. Otel, sinema, tiyatro, işyeri ve mesken gibi özellik arz eden binaların vergi değerinin hesabında, kullanış tarzına göre varsa bir üst inşaat değerinin ortalama rakamı esas alınacak. Bir üst sınıfa ait inşaat değeri yoksa tespit edilen inşaat sınıfındaki ortalama değer yüzde 50 artırılmak suretiyle değerlendirme yapılacak. İnşaat türü için metrekare normal inşaat maliyet bedeli belirlenmemiş ise bu sınıfın altında belirleme yapılmış ilk sınıfa ait ortalama rakam yüzde 50 artırılarak dikkate alınacak. Hafif prefabrik binalar, yığma yarı kâgir bina grubunda değerlendirilecek. Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8, asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1338494&title=2013-icin-emlak-vergisi-metrekare-fiyatlari-belli-oldu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.