Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Birinci sınıf tüccarların vergi gruplaması değişti PDF Yazdır e-Posta
08 Ağustos 2012

Image

Birinci sınıf tüccarların, vergi incelemesine tabi tutulma bakımından yıllık iş hacimleri, aktif ve öz sermaye büyüklüklerinin gruplandırılmasında değişikliğe gidildi.

Birinci sınıf tüccarların, vergi incelemesine tabi tutulma bakımından yıllık iş hacimleri, aktif ve öz sermaye büyüklüklerinin gruplandırılmasında değişikliğe gidildi.

Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, "Yıllık iş hacmi 21 milyon 500 bin lira, aktif büyüklüğü 20 milyon lira veya öz sermaye büyüklüğü 8 milyon liranın" ibaresi, "Yıllık iş hacmi 50 milyon lira, aktif büyüklüğü 40 milyon lira veya öz sermaye büyüklüğü 15 milyon liranın" şeklinde değiştirildi.

Maliye Bakanlığı'nın her yıl, bir önceki yıla göre yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edilen söz konusu tutarları, artırma veya indirme yetkisi de yüzde 50 iken, "Yüzde 300'üne kadar artırmaya veya yüzde 50'sine kadar indirmeye" şeklinde değiştirildi.

http://www.dunya.com/birinci-sinif-tuccarlarin-vergi-gruplamasi-degisti-162061h.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.