Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Eşlerden biri 'yazılı olarak' izin vermedikçe diğer eş kefil olamayacak PDF Yazdır e-Posta
13 Temmuz 2012
Image

Önümüzdeki ayın başından itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerle, yediğimiz yemekten attığımız imzaya kadar birçok alanda değişiklik olacak.

1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek olan düzenlemeler, Türk ticaret hayatını yeniden şekillendiren Türk Ticaret Kanunu, vatandaşlar arasındaki sözleşmeleri kapsayan Borçlar Kanunu birçok konuda yenilikler getirecek.

Yeniliklerin en göze çarpanı kefil olma durumunda eşlerden birinin yazılı ismi olmadan diğer eş istediğine borç kefili olamayacak.

İşte borçluyu ve aileyi ilgilendiren iki madde..

Kefalet süresi 10 yıl

Herhangi bir borca kefil olma durumunda, on yıldan daha fazla süre için verilse bile kefalet on yılın sonunda kendiliğinden ortadan kalkacak

Eşin rızası şart

Eşlerden biri 'yazılı olarak' izin vermedikçe diğer eş hiçbir şekilde bir başkasının borcuna kefil olamayacak. Kefil olanın rızası olmadıkça, kefalet miktarında sonradan artış yapılamayacak.

Özel haber: haber.icrada.net

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.