Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Otomobil kredilerinde yeni dönem PDF Yazdır e-Posta
04 Temmuz 2012
Image

Motorlu kara taşıtları kredilerinin varlık finansman fonlarının portföyüne alınması halinde taşıt rehninin kurucu adına trafik siciline tescil ettirilmesi zorunlu olacak. Bu rehin fon hesabına yapılmış sayılacak. Fon yönetimi bu esasları dikkate alacak.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Varlık Finansmanı Fonlarına ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Fon yönetiminin uyması gereken ilkelerde değişiklik yapıldı.

Buna göre motorlu kara taşıtları kredilerinin fon portföyüne alınması halinde taşıt rehninin kurucu adına trafik siciline tescil ettirilmesi zorunlu olacak. Bu rehin fon hesabına yapılmış sayılacak. Fon yönetimi bu esasları dikkate alacak. Tebliğ bugünden itibaren yürürlüğe girecek. (ANKA)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.