Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Teşvik kararnamesi ay sonuna kadar çıkacak' PDF Yazdır e-Posta
15 Haziran 2012
Image

Bakan Ergün, yeni teşvik sistemiyle ilgili kararnamenin bu ay sonuna kadar çıkacağını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Google ve Garanti Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği KOBİ'lere yönelik ''İşinizi İnternete Taşıyın Projesi''nin tanıtım toplantısının ardından,yeni teşvik sistemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ergün, kamuoyundan ve sektörden gelen talepleri de dikkate alan bazı düzenlemeler yapıldığını kaydederek, ''Kararname hazırlanma safhasında. Zannedersem bu ayın sonuna kadar kararname de çıkmış olur ve teşvik ile uygulamalar netleşmiş olacaktır'' dedi.

Ar-Ge projeleri 5. bölge teşviki alacak

Teknolojik dönüşümü sağlayacak yatırımların da ayrıca teşvik edildiğini vurgulayan Ergün, ''Bu bağlamda bizim Bakanlığımız ve TÜBİTAK tarafından Ar-Ge'si desteklenen projeler var. Bunlar prototip safhasına gelmiş, artık yatırım, üretim yapılacak olan teknoloji projeleri. Bu projelerle ilgili ilk açıklandığında, bu tür yatırımlar bir alt bölge teşviklerinden yararlanacak yatırımlar şeklinde açıklanmıştı. Fakat bu değerlendirmelerde teknolojik dönüşümü teşvik etmek açısından yeterli bir teşvik olarak görülmedi. Şimdi bu projeler 5. bölge teşviklerinden yararlanacaklar. Yani stratejik yatırımlar kapsamında değerlendirilen bir yatırım çerçevesinin içine oturmuş olacaklar. 5. bölge teşviklerinden yararlanacaklar'' şeklinde konuştu.

'OSB'de olursa 6. bölge teşviklerinden yararlanacak

Bunların herhangi bir bölgede, organize sanayi bölgesi içinde yapılırsa, 6. bölge teşviklerinden yararlanma imkanına sahip olacaklarına dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

"Herhangi bir yatırım limiti de söz konusu olmayacak. Yani bu 1 milyon liralık bir yatırım da olabilir, 5 milyonluk, 10 milyonluk bir yatırım da olabilir. Kriter, bu ürünün Ar-Ge'sinin TÜBİTAK tarafından ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmiş olmasıdır. Bir teknolojik proje olduğunun devlet tarafından kabul edilmiş ve Ar-Ge desteği verilmiş olması, onun yatırımıyla ilgili stratejik yatırım kapsamında yer almasına yeterli olacak. Miktarı, bölgesi hiç önemli değil. Hangi bölgede yaparsa yapsın, hangi miktarda yatırım yaparsa yapsın stratejik yatırım kapsamında değerlendirilecek, 5. bölge teşviklerinden yararlanarak teşvik edilecektir. Bu da özellikle teknoloji firmaları için, teşvik sisteminde teknoloji yatırımı yapacak, teknolojik ürün yatırımı yapacak firmalar için çok önemli bir argüman olarak karşımıza çıkmış olacak."

 http://www.dunya.com/tesvik-kararnamesi-ay-sonuna-kadar-cikacak-157082h.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.