Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bakan Ergün'den yeni TTK ile ilgili şok çıkış PDF Yazdır e-Posta
05 Haziran 2012
http://www.patronlardunyasi.com/haber_resim/bakan16JSN73.jpg

Başbakan Yardımcısı Babacan'dan sonra Bakan Ergün de Yeni Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili eleştirilerde bulundu

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda değişikliklerin küçük de olsa 1 Temmuz'a yetişememe ihtimali bulunduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Libya'daki temaslarının ardından soruları yanıtladı.

 

Nihat Ergün, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz'da yürürlüğe girip girmeyeceğine ilişkin olarak, ''Değişiklikler 1 Temmuz'a yetişmeyebilir, küçük de olsa böyle bir ihtimal olabilir. O zaman tabi ki uygulamayı biraz ertelemek icap eder. Çünkü uygulama başladıktan sonra belki telafisi imkansız bazı zararlar doğabilir. Henüz net bir şey yok'' dedi.

 

Bakan Ergün, yeni teşvik sisteminin ardından beklenen yatırımlarla ilgili olarak da yurt içi ve yurt dışında bir çok firmanın yeni teşvik sisteminin detaylarını beklediklerini kaydetti. Japonya ve ABD'de bu konuda bir çok firmayla görüşmeler yapıldığını ifade eden Ergün, ''Bu ülkelerdeki birçok firma Türkiye'yi ilgiyle takip ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki bir çok firma, teşvik sisteminin ayrıntılarını görerek yatırım kararı verecekler'' şeklinde konuştu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.