Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz'a yetişir PDF Yazdır e-Posta
02 Haziran 2012
http://img1.zaman.com.tr/2012/06/02/ttk.jpg

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz'a yetişeceğini ve yürürlüğe gireceğini söyledi.

Kanunun bin 535 maddeden oluştuğunu, Meclis'ten ittifakla geçtiğini belirten Yazıcı, pazartesi günü gerçekleştirilecek Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında tekrar görüşüleceğini ifade etti. Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği'nin (ASCAME) 'Akdeniz Bölgesi'nin Siyasi ve Ekonomik Geleceği' konulu konferansı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yazıcı, kanunun uygulamasıyla alakalı hedef kitlenin, sanayi ve ticaret odaları ile iş dünyası aktörlerinin, malî müşavirlerin dile getirdikleri, önerdikleri, eleştirdikleri konuları derlediklerini, toparladıklarını ve bunları müzakere ettiklerini söyledi. Bakan Yazıcı, kanun ile hedef kitlenin hayatının kolaylaştırılması, rekabet gücünün artırılması, küresel ticarî arenada Türk müteşebbislerin daha güçlü bir pozisyona kavuşturulmasının hedeflendiğini kaydetti. Yazıcı, "Buna engel olacaklar ayıklanır. Buna ilişkin çalışmaları biz yapıyoruz. Bu kanun, özel bir kanun. 3-5 maddeden oluşmuş bir kanun değil. Üzerinde çalışılan maddeler de diğer siyasi parti gruplarıyla paylaşılacak." diye konuştu. A.A.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.