Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Ticaret Sİcil İşlemleri Tüzük Taslağı Yayınlandı PDF Yazdır e-Posta
11 Nisan 2012
Image

6762 Sayılı Türk Ticaret Kanununda olduğu gibi 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu da ticaret sicili kayıtlarının tam ve sağlıklı tutulmasına ilişkin sorumluluğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığına vermiştir.

Ticaret Sicili Tüzüğü ile,  sicil kayıtlarının aleniyetinin ve üçüncü kişiler dâhil, tarafların hukuki güvenliğinin teminat altına alınmasını sağlamak; ticaret sicili müdürlüklerinin kurulması ve işleyişine, ticaret sicili müdür ve yardımcıları ile diğer personelde aranacak niteliklere, bunların özlük haklarına, disiplin işlerine, tescil zorunluluğunun yerine getirilmesine, ticaret sicili müdürlüklerinin kararlarına karşı itiraz yollarına ve ticaret siciline ilişkin diğer usul  ve esaslar düzenlenmektedir.

Ticaret Sicil Tüzük Taslağına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Tüzük Gerekçesi İçin Tıklayınız.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.