Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Riskli Bölgelerde Faaliyet Gösteren Mükelleflerin Borçları. PDF Yazdır e-Posta
08 Nisan 2012
Image

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bakanlıkça olağanüstü riskli bölge olarak belirlenen Libya ve Suriye'de faaliyette bulunanların Maliye Bakanlığının bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliğ hükümlerinden faydalanabilmeleri için ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.


Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Libya ve Suriye'nin Bakanlıkça politik risk kapsamına alındığını ve bu ülkelerde faaliyette bulunan firmaların kamuya olan borçlarının yapılandırıldığını hatırlattı.


Yapılan düzenlemeyle, mükelleflere vergi borçlarını mücbir sebebin sona erdiği tarihten başlamak üzere 12 taksitte ödeme kolaylığı sağlandığını ifade eden Çağlayan, taksit sayısının 12'den fazla olması halinde, fazla olan taksitlerin 12'nci taksitle ödenmesinin hükme bağlandığını anımsattı.


Mükelleflerin bu düzenlemeden yararlanabilmesi için daha önce belirlenen mücbir sebep uygulamasına başvurmuş olması koşulunun arandığını kaydeden Çağlayan, şu ifadeleri kullandı:


''Olağanüstü politik riskin gerçekleştiği ülkede faaliyette bulunan borçluların Maliye Bakanlığı dışındaki idarelere olan taksit ödeme sürelerinin ilgili idarece uzatılabilmesi için borçlunun durumunun, mücbir sebep hali kabul edildiğine ilişkin bağlı olduğu vergi dairesinden alacağı belgeyi alacaklı idareye ibraz etmesi gerekmektedir.
Yapılan bu düzenlemeden Libya ve Suriye'de faaliyette bulunan firmalarımızın yararlanabilmesi için bir an önce ilgili evraklarla bağlı bulundukları kurumlara başvurmaları gerekmektedir.'' A.A.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.