Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi, Resim Harç, Damga Vergisi İstisnası PDF Yazdır e-Posta
22 Mart 2012

Image

Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, yatırım programında yer almayan kamu yatırımlarından uluslararası ihaleye çıkarılanların ihalesini kazanan veya yabancı para ile finanse edilenlerin yapımını üstlenen firmalar da vergi, resim, harç ve damga vergisi istisnadan yararlanabilir hale getirildi.

Ekonomi Bakanlığı’nın "İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İhracat, transit ticaret, ihracat sayılan satış ve teslimlerle döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlerde vergi resim ve harç istisnası uygulamalarında; Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan cari yatırım programlarında yer alan kamu yatırımlarından uluslararası ihaleye çıkarılanlar istisnadan yararlanabiliyorlardı.

Değişiklikle buraya bir ilave yapılarak Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, yatırım programında yer almayan kamu yatırımlarından uluslararası ihaleye çıkarılanların ihalesini kazanan veya yabancı para ile finanse edilenlerin yapımını üstlenen firmalar da vergi resim ve harç istisnasından yararlanabilir hale getirildi.

Ekonomi Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın yine Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan "Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Damga Vergisi ve Harç İstisnası Uygulaması Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i ile de Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, yatırım programında yer almayan kamu yatırımlarından uluslararası ihaleye çıkarılanların ihalesini kazanan veya yabancı para ile finanse edilenlerin yapımını üstlenen firmalara damga vergisi ve harç istisnasından yararlanma imkânı sağlandı.  (AA)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.