Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İşte 'gelir testi'nden çıkan sonuç PDF Yazdır e-Posta
17 Şubat 2012
Image

1,5 milyon vatandaşın primini devlet ödeyecek

Bakan Çelik, kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin üçte birinin yani 295 lira 50 kuruşun altında olan 1 milyon 492 bin 204 kişinin priminin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren tüm vatandaşların Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını hatırlattı.

Söz konusu tarihten itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı vakıflara başvuran, yeşil kartlılardan vizesi dolanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 2 milyon 56 bin 967 vatandaşın gelir testin sonuçlandığını ve bu kişilerin tescilinin yapıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Bu kişilerin yaptırdığı gelir testi sonucuna göre, kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin üçte birinin yani 295 lira 50 kuruşun altında olan 1 milyon 492 bin 204 kişinin primi devlet tarafından ödenecek.'' AA

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.