Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Başbakan, “Mağdurlar da korunmalı deyince” Çek Kanununda yeni çalışma başladı PDF Yazdır e-Posta
24 Ocak 2012
Image

Başbakan Tayyip Erdoğan, "mağdurun da korunması gerekir" deyince, Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi öngörülen Çek Yasası'nın üzerinde çalışılmasına karar verildi. Erdoğan, MYK'da bazı üyelerin, "Yasayla karşılıksız çek verenler hapisten kurtarılıyor. Karşı tarafın mağduriyetiyle ilgili de ciddi şikâyetler geliyor" sözlerini dikkate aldı. Erdoğan, mağdurların da korunması üzerinde bir çalışma yapılmasını istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MYK toplantısında Meclis Genel Kurulu'na gelmesi beklenen Çek Yasası görüşüldü. Bu konuda bazı MYK üyeleri, "Yasayla karşılıksız çek verenler hapisten kurtarılıyor, ancak karşı tarafın mağduriyetiyle ilgili ciddi şikâyetler geliyor. Bu konu da göz önünde bulundurulmalı" önerisinde bulundu.

“YENİDEN ÇALIŞIN” TALİMATI

Başbakan Erdoğan, bunun üzerine Grup Başkanvekili Nurettin Canikli başkanlığında bir komisyon kurularak, "çalışma yapılması" talimatını verdi. Komisyonun çalışması sonucu tasarıda çek mağdurlarıyla ilgili de düzenleme yer alacak. Tasarı, karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırarak, idari nitelikle yaptırımlar öngörüyor. Tasarı ile çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıtların, 10 yıl geçmesi halinde Merkez Bankası tarafından resen silinmesi; böylelikle karşılıksız çek kesen kişilere 10 yıl süreyle çek verilmemesi de önleniyor.

http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/708863-yasayi-parka-cekti

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.