Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türkiye-Kanada Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacaktır. PDF Yazdır e-Posta
20 Aralık 2011
Image

Türkiye Cumhuriyeti ile Kanada arasında 14 Temmuz 2009 tarihinde "Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması" imzalanmıştı.

29 Aralık 2010 tarihli ve 6096 Sayılı Kanun'la onaylanması uygun bulunan anlaşma, 17 Mart 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanmış ve 29 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Böylelikle ülkemiz için anlaşmanın yürürlüğe girmesine ilişkin anayasal prosedür tamamlanmış bulunmaktadır.

Aynı şekilde Kanada tarafından da onay süreci tamamlanmış olup, anlaşma 4 Mayıs 2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Anlaşma vergilerin uygulanması bakımından 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Söz konusu anlaşmanın önemli maddelerine ilişkin ekte özet bir tablo yer almaktadır. E&Y

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.