Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Tevfik Güngör - Leasing'de KDV uygulaması konusunda önce sorun yaratıldı şimdi çözüm aranıyor (10.01 PDF Yazdır e-Posta
10 Ocak 2008

Leasing (Finansal kiralama) konusunda önce sorun yaratıldı. Leasing işlemlerinde uygulanan KDV oranı yüzde 1 den yüzde 18'e yükseltildi.

Şimdi hükümetin 3 bakanından oluşan bir komitenin çözüm arayışında olduğu bildiriliyor.

Bu tür uygulamalarda uygulama değiştirilmeden konunun her yanı incelense bu gibi sorunlar ortaya çıkmaz. Sorun yarattıkdan sonra çözüm zordur. Alınan karadan geri dönüş zordur.

KDV uygulamasındaki değişim bugüne kadar üzerinde durulmayan bazı konuların gündeme gelmesine yol açtı.

1) Herhangi bir makine ve teçhizatı peşin para ile satın alan yüzde 18 KDV öderken, aynı alımı leasing şirketi aracılığı ile (kredi ile-borçlanarak) taksitle satın alan yüzde 1 KDV ödüyor.

2) Bugüne kadar bu teşvik yatırıma dönük değil de, yatırımın Leasing şirketleri aracılığıyla yapılmasına dönük bir teşvik. olarak uygulandı. Teşviğin yatırıma dönük olması için peşin ve kredili, doğrudan veya leasing şirketi aracılığıla her türlü makine ve teçhizat alımında uygulanması gerekir.

3) mevcut uygulama özellikle KOBİ'lerin yatırımlarının teşviğinde çok büyük önem taşıyor.

Özellikle Anadolu'da son yıllarda yapılan yatırımların büyük bölümü leasing şirketlerinin desteği ile ve yüzde 1 KDV teşviği ile gerçekleşmiştir.

4) Leasing uygulamasında KDV'nin yüzde 1 den yüzde 18'e yükseltilmesi , yatırımların yüzde 17 dolayında pahalılanmasına yol açacaktır.

5) Açık anlatımıyla KDV artışından sadece Leasing şirketleri olumsuz etkilenmiyecek. KOBİ'ler ve Anadolu yatırımcısı da etkilenecek.

6) Bundan sonra (a) Leasing şirketlerinin iş hamcı küçüleceği için bu şirketlerin durumu ne olacak? (b) Bugüne kadar bu şirketler aracılığıla kredili yatırıma alışanlar ne yapacak ?

7) Leasing şirketlerinin bir başka fonksiyonu, yatırımcıya orta ve uzun vadeli kredi imkanı sağlaması idi. KDV avantajı kalkınca leasing şirketlerinin kredileme fonksiyonlarını bankaların üstlenmesi söz konusu olacak. Bu durumda leasing şirketleri bankaların güçlü kredileme rekabeti karşısında zorlanacak.

Bütün bunlar KDV konusunda dağişiklik yapılmadan tartışılması gereken konulardı.

Sorun ortaya çıktıkdan sonra bunların tartışılması ve soruna çözüm getirilmesi güç olacak.

 

http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=340662&dept_id=80