Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni teşvik paketi geliyor, cari açığa neşter vurulacak PDF Yazdır e-Posta
04 Aralık 2011

Image

Yıl sonunda süresi dolacak mevcut teşvik paketi yeniden düzenleniyor.

 Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı paket kapsamında dört bölgeli teşvik sistemi değişiyor.

Türkiye'nin altı veya yedi bölgeye ayrılması üzerinde durulurken bir de stratejik bölge belirlenecek. Stratejik teşvikler bölümünde üretimde yüzde 50'den fazla arz eksikliği olan ve cari açığı artıran sektörlere özel destek sağlanacak. Yeni teşvik düzenlemesi kapsamında bölgesel desteklerin yanı sıra illerin sosyo gelişmişlik düzeyine bakılacak. Mevcut teşviklerde illerin sosyo gelişmişlik düzeyi 2002 verileri olduğu için bölgesel düzenlemeye gidilmişti. İllerin sosyo gelişmişlik düzeyine ilişkin güncel veriler tamamlanırken kaç bölgeye teşvik verileceği konusu ise netlik kazanmadı. "Yeni teşvik paketi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın cebinde." tespitini yapan üst düzey bir yetkili, önümüzdeki günlerde yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik sağlayacak yeni paketin açıklanacağını ifade etti. Yeni pakette yabancı sermayeye yönelik yeni destekler üzerinde de duruluyor.

DÜNYA DEVLERİ TÜRKİYE'YE DAVET EDİLECEK

Ekonomik kriz yaşanan ülkelerdeki firmalar başta olmak üzere dünya devleri Türkiye'ye yatırım için davet edilecek. Teşviklerin ana ayağında üretim ve istihdamın desteklenmesinin yanı sıra cari açığa neşter vurulması da yer alıyor. Ekonomi Bakanı Çağlayan, yıl sonuna kadar bu teşvik sistemini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtmişti. Bu arada Girdi Tedarik Stratejileri (GİTES) çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni destek sistemi ele alındı. Tekstil başta olmak üzere birçok sektörün yol haritası çıkarıldı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1210000&title=yeni-tesvik-paketi-geliyor-cari-aciga-nester-vurulacak

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.