Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
E-Defter Uygulaması Başlıyor‏‏‏‏ PDF Yazdır e-Posta
02 Aralık 2011
Image
E-Defter Uygulaması Başlıyor “www.edefter.gov.tr internet sitesi hazırlandı”

Tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulması, kaydedilmesi, muhafazası ve ibraazına ilişkin esaslar belirlendi.

Tebliğ 1 Ocak 2012’de yürürlüğe girecek

Tebliğ taslağını kendisinin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzaladığını, Başbakanlığa da gönderildiğini ifade eden Bakan Yazıcı, hafta sonunda Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklediklerini söyledi.

Yazıcı, söz konusu tebliğin 1 Ocak 2012’de yürürlüğe gireceğini kaydetti.
e-defter uygulamasının her sektör için zorunlu olmayacağını ifade eden Bakan Yazıcı, “Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde sektörde faaliyet gösteren üretici ve ana dağıtıcı firmalara elektronik defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilecek. Bu ileride başka sektörleri de kapsayabilir” dedi.

 

e-Defter Portalı

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.