Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Tasarruflu ürüne KDV indirimi için Maliye ile temastayız PDF Yazdır e-Posta
02 Aralık 2011
Image

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji tasarrufuyla ilgili proje getiren firmalara karşı duyarsız kalmayacaklarını ve bu firmalarla birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Daha önce gündeme gelen tasarruflu ürünleri alan tüketiciye KDV indirimi ile ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını kaydeden Bakan Yıldız, enerji verimliliğinde ve tasarrufunda 2 yılda kendini amorti edecek yatırımlar ile ilgili çalışmaları yakında açıklayacaklarını dile getirdi. Türkiye'nin enerji sektörüne yatırım için güvenilir bir ortam olduğunu kaydeden Yıldız, şunları söyledi: "Su kaynaklarının 2023 yılına kadar önemli ölçüde harekete geçirilebileceğini; rüzgarla alakalı kısmi gecikmeler oldu ama 2012–2013 yıllarında bunların telafi edileceğini söyleyebilirim. Şu ana kadar EPDK' ya yapılan lisans başvurularında, lisansını almış ve alacak olanlarla beraber 2023 yılındaki 100 bin megavatlık hedefimiz aşılmış durumda, müracaat bazında. Varsa fikrini değiştirenlerin de, bu müracaatların geri alması, almıyorsa da mutlaka realize etmesi lazım."

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Türkiye'nin enerji ithalatçısı olarak girdiği yenilenebilir enerji mücadelesinde birbiriyle çelişen amaçları bünyesinde barındırdığını ve kazanması göründüğünden daha zor bir durumda olduğunu söyledi. Boyner, bu zor denklemin istenen şekilde çözülmesi için gelecek 10 yılda 2023 vizyonu ile hazırlanmış olan enerji ve iklim politikalarının hayata geçirilmesi için gerekli ortamın sağlanması ile mümkün olacağını dile getirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol da petrol fiyatlarının 2015'e kadar 100-110 dolarlar civarında seyredeceğini kaydetti. "Arap Baharı ve son gelişmeler yeni yatırımların zamanında yapılamayacağı kaygısını getirdi." diyen Birol, yenilenebilir enerji kaynaklarında sübvansiyonun tamamıyla kesilmesi halinde bu tür enerji kaynaklarının geleceği için son derece ciddi sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1209173&title=tasarruflu-urune-kdv-indirimi-icin-maliye-ile-temastayiz

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.