Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Bugün (30.09.2011) 6111 ile Yapılandırılan Taksidimizi % 10 Eksik Ödersek Ne Olur? PDF Yazdır e-Posta
30 Eylül 2011
Image

6111 Sayılı Yasa Kapsamında Yeniden Yapılandırılan Borçlarını Taksitlendiren Mükellefler İçin Bugün (30.09.2011) Taksit Ödeme Günü, Taksidin Tamamını veya Bir Kısmını Ödeyemeyen Mükelleflerin Durumu. Ödeyemeyecek Mükelleflerin Durumu, Gelir İdaresi Başkanlığının Web sitesinde yer alan aşağıdaki metin ile açıklanmıştır.

6111 Sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan borçların normal taksit süresinde ödenmemesi durumunda Kanun hükümleri ihlal edilmiş sayılır mı?       

Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerden; bir takvim yılında iki veya  daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanunun 51.maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanılır.

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Taksitler için yapılan ödemelerde her bir taksite yönelik 5 liraya kadar eksik ödemeler ihlal sebebi sayılmamıstır. Bununla birlikte, taksit tutarının %10'u 5 liranın altında ise yüzde %10 tutarına isabet eden tutar kadar eksik ödeme ihlal sebebi sayılmayacaktır. Ancak, bu tutarları aşan eksik ödemelerin ihlal sebebi olarak değerlendirilecegi tabiidir.

Kaynak : www.gib.gov.tr

---------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.