Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Polietilen teraftalat ithalatında tarife kontenjanın usul ve esasları belirlenmiştir PDF Yazdır e-Posta
27 Eylül 2011
Image

27.09.2011 tarihli Resmi Gazete ile, 2011/4 sayılı İthalatta Kota Ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ yayınlanmıştır. Bu tebliğ,  3907.60.20.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan polietilen teraftalat (78 ml/g veya daha fazla viskozitesi olanlar) ithalatında 9/9/2011 tarihli ve 28049 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2011/2171 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esaslarını içermektedir.

Tebliğe göre, tarife kontenjanı başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için tebliğ ekindeki I nolu başvuru formunun düzenlenmesi ve EK II'de istenen belgelerle birlikte tam ve eksiksiz bir şekilde Ekonomi Bakanlığına (Bakanlık) gönderilmesi gerekmektedir.

Tarife kontenjanı, İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Kararın 4  üncü maddesi çerçevesinde başvuru sırasına göre ilk gelen ilk alır yöntemiyle dağıtılacak, başvuru sırasının belirlenmesinde Bakanlık genel evrak giriş tarih ve numarası esas alınacaktır. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanın maksimum miktarı  20.000 kilogram (net) olarak belirlenmiştir..

Tarife kontenjanı kapsamında yapılacak ithalatta Ekonomi Bakanlığınca düzenlenen ithal lisansı ve eşyanın tercihli menşeini gösterir belge gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranacak ve ithal lisansının bir kopyası gümrük beyannamesine eklenecektir. Tarife kontenjanı konusu eşya ancak ithal lisansının geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girebilmektedir. E&Y

--------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.