Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ÖTV Tebliğinde YMM'lere Ağır Sorumluluk PDF Yazdır e-Posta
21 Eylül 2011

Image

Bugün (21.09.2011) tarihinde yayınlanan 21 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliği getirdiği yeni uygulamaların yanı sıra 5 Nolu ÖTV Tebliğinin A/2 bölümünün beşinci, A/3 ve A/4 bölümünün ise dördüncü paragraflarının sonuna eklediği cümleler ile YMM'lere ağır sorumluluklar yükledi.

Eklenen paragraf şu şekildedir.

“Söz konusu raporun gerek imalatta kullanılan gerekse imal edilen mala ilişkin G.T.İ.P. numarası bilgileri, bu malların stok bilgileri ve imal edilen malın teslim bilgilerini (alıcının vergi kimlik numarası, adı, soyadı veya unvanı, teslim edilen malların G.T.İ.P. numarası itibarıyla miktarı, tutarı ve Gelir İdaresi Başkanlığınca istenecek bilgileri) kapsaması zorunludur. YMM’ler; yaptıkları tasdikin doğru olmaması nedeniyle, tasdik raporunda yer alan mevzuata aykırı hususların tespit edilmesi halinde; alınması gereken vergilerden, kesilecek cezalar, hesaplanacak gecikme faizi ve zamlarından mükellefler ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulurlar.”

Tebliğin Tamamı Şu şekildedir.

Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği (Seri No:21)