Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi Levhası Almak İçin Son Günler PDF Yazdır e-Posta
28 Haziran 2011

Image

27 Mayıs 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 408 seri no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre vergi levhasının Haziran sonuna kadar alınması gerekmektedir.

Bilindiği üzere;

- 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanun’la vergi levhası alma zorunluluğu korunmuş ancak asma zorunluluğu kaldırılmış,

- 27.05.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 408 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile vergi levhası alma prosedürü yeniden belirlenmiştir.

Konuyla ilgili açıklamalar 29.05.2011 tarih ve 2011/38 sayılı Vergi Bültenimizde yapılmıştır. 2010 yılı için vergi levhası alma süresinin sonuna yaklaşılması nedeniyle, konu tekrar hatırlatılmak istenmiştir.

Yukarıda belirtilen düzenlemelere göre 2010 yılı vergi levhaları;

- Haziran 2011 sonuna kadar internet vergi dairesinden çıktı olarak alınacak ve istendiğinde ibraz edilmek üzere işyerlerinde bulundurulacak,

- Meslek mensupları veya vergi dairelerince vergi levhası tasdik edilmeyecek, eski düzenlemelere göre alınmış vergi levhaları da yeni vergi levhalarının alınmasından itibaren kullanılmayacaktır.

Vergi levhası almak ve bulundurmak mecburiyetinde olan mükelleflerin, vergi levhasını bulundurmak mecburiyetinde oldukları yerlerde yapılan denetimlerde bulundurma mecburiyetine uyulmadığının tespit edilmesi halinde, her bir tespit için Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesinin (4) numaralı bendine istinaden özel usulsüzlük cezası kesilmektedir. Bu cezanın tutarı halen 170 liradır.

İlgili Genel Tebliğ metnine Genel tebliğde yer alan düzenlemelerle ilgili olarak yayınlanan Vergi Bültenine aşağıdaki bağlantıların yardımıyla ulaşabilirsiniz. pwc