Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Tersaneler vergi cezasından kurtulacak PDF Yazdır e-Posta
11 Şubat 2011
Image

Torba Yasa kapsamında halen Meclis'te görüşmeleri süren vergi affı, krizde vergi ve cezaları biriken şirketlere nefes aldıracak.

Yasayla yatırım teşvik belgesi alarak gemi inşa edip satanlar, ayrıca yatırım indirimi kullanarak vergi ödememiş olanlara kesilmiş olan vergi ve cezalar ortadan kaldırılıyor.

Bu noktada çok ciddi vergi cezası alan tersaneler, afla büyük bir vergi cezası sıkıntısından kurtulacak. Yapılan vergi tarhiyatları tamamen ortadan kaldırılacak.

Yasa özellikle zarar gösteren şirketlere ve ortakların şirkete borcu bulunan KOBİ'lere önemli avantajlar sağlıyor.

Yasanın detaylarına ilişkin bilgi veren As/Nexia Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Özsüt ve As/Nexia Türkiye Ortağı Aysel Keleş yasanın tüm vergi cezalarına 6 ay ile 36 ay arasında değişen taksit imkanı sağladığını anlattı. Taksitlere 1.05-1.10 gibi katsayılar uygulanıyor.

İki ayda bir ödenecek şekilde planlanan taksitlendirmede kredi kartı ile ilk kez ödeme imkanı tanınıyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bankaların bu alanda özel avantajlar sağlaması bekleniyor.

,Taksitlerden yılda en fazla iki taksidi ödememe imkanı var. Mükellef, üç taksidini ödememesi halinde af kapsamından çıkarılıyor.

Kara&Deniz