Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şirketlerin yönetim kurulları ve insan kaynakları tarihe karışacak PDF Yazdır e-Posta
04 Kasım 2010
Image

Youth Holding'in gençlik araştırmaları şirketi Youth Research araştırmasına göre, üst ve orta düzey yöneticiler önümüzdeki 20 yıl içinde şirketlerin insan kaynakları, satın alma departmanlarıyla birlikte yönetim kurulunun da tarihe karışacağını düşünüyor.

Youth Research tarafından yapılan ve 2030 yılında iş hayatının ve geleceğin ofisinin nasıl olacağına dair soruların yer aldığı 'Yarın Seni Ne Bekliyor?' araştırması, üst ve orta düzey yönetici, uzman ve uzman yardımcısı seviyesinde çalışanlar arasında yapıldı. Araştırmanın en ilgi çekici sorularından birisi '2030 yılında şirketlerde hangi fonksiyonun olmayacağını düşünüyorsunuz?' idi. Burada yüzde 22 ile insan kaynakları ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 17 ile satın alma departmanı ve yüzde 14 ile yönetim kurulu takip etti. Var olacağından neredeyse emin olunduğu gözüken fonksiyonlar ise bilgi teknolojileri (yüzde 3) ve finans (yüzde 8) oldu.

20 yıl sonra hangi sektörlerin daha güçlü hale geleceğinin sorgulandığı soruda ise yüzde 29,5 ile teknoloji ve yüzde 24 ile enerji sektörleri öne çıktı. Bu iki sektörü yüzde 11 ile sağlık takip ediyor. "Gelecekte iş hayatında bugün olmayan ne tip yenilikler olacak?" sorusunda ise genel eğilim esnek çalışma saatleri, home office'lerde artış ve yeni iletişim teknolojileri yönünde oluştu. "Geleceğin ofisinde aşağıdakilerden hangisi bulunmayacak?" sorusunda genel kanaat faks cihazı yönünde oluştu. Yüzde 19'luk bir bölüm kırtasiye malzemelerinin, yüzde 12'lik bir bölüm ise ofisin kendisinin olmayacağını söyledi.

ZAMAN