Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye, ikiden fazla evi olanların peşine düştü PDF Yazdır e-Posta
02 Kasım 2010
Image

Vergi gelirlerini artırmak ve kayıt dışı ile mücadele kapsamında Maliye Bakanlığı, rotayı ev sahiplerine çevirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), ikiden fazla evi olanlara "Tapu kayıtlarınız elimizde. Kaç eviniz olduğunu biliyoruz. Kira geliri elde ediyorsanız vergisini ödeyin. Yoksa kontrol edeceğiz." mektubu gönderecek. Geçen yıl dört ve üzerinde gayrimenkulü olanlara kira beyannamesi vermeleri için mektup gönderdiklerini aktaran Maliye yetkilileri, bu kapsamda 140 bin yeni mükellef kazandıklarını söyledi. Kira gelirlerinin beyan edilmesinin yanı sıra gayrimenkul alım satımından kaynaklanan değer artışını da mercek altına alacaklarını belirten Maliye kaynakları, kayıt dışı ile mücadele kapsamında her yolu deneyeceklerini söyledi.

2011 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçen yıl dörtten fazla gayrimenkulü olan vatandaşların listesinin çıkartılarak onlara mektup gönderilmesi talimatı verdiğini belirterek, bu yıl da ikiden fazla gayrimenkulü olanların listesinin çıkartılmasını istediğini bildirdi. Geçen yıl başlatılan uygulamanın etkili olduğunu belirten Şimşek, "Ben şimdi arkadaşlara, '2'den fazla olana bakın' diyorum. 'Serbest kazanç elde edenlere, avukatlara, doktorlara bakın' dedim. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Bu kadar denetim elemanı almanın temelinde bu yatıyor." dedi. Vergi gelirlerinde yüzde 10,5'lik artış öngördüklerini vurgulayan Şimşek, basın toplantısında sigara ile ilgili soruya cevap verirken, 'İnsan sağlığı daha ön plandadır.' dediğini aktardı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1047812&title=m...