Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Muhasebecilerin defter parasını Maliye tahsil edecek PDF Yazdır e-Posta
24 Ekim 2010

Muhasebeci ve mali müşavirlerin defterlerini tuttukları müşterilerinden ücret toplamada yaşadığı sıkıntıyı çözmek için Maliye'ye götürdükleri "Tahsilatı siz yapın" teklifine yeşil ışık yandı.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) 20. Olağan Genel Kurulu'na katılan Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Mehmet Kilci, meslek mensuplarının tahsilat sorununun çözümüne yardımcı olabileceklerini söyledi. Kilci, "Muhasebecilerin ücretlerinin idare tarafından tahsil edilmesi olmaz bir konu değil." dedi. Edinilen bilgilere göre mükellefler müşterilerinden ücretlerini tahsil edemedikleri gerekçesiyle İdare'nin kapısını son günlerde daha sık çalmaya başladı. Talep edilen ise aylık KDV beyannamelerinin içerisine muhasebe ücretlerinin de eklenmesi. Talebin karşılık bulabileceğini aktaran İdare'den üst düzey bir yetkili parayı Maliye'nin tahsil etmesi ile birlikte muhasebecilerin ücretlerini garanti altına alacaklarını kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1044244&title=m...