Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şirketlerin Rekabet Kurumuna Yapacakları Ödemeler PDF Yazdır e-Posta
05 Ekim 2010

Yeni kurulacak olan anonim ve limited şirket statüsündeki tüm ortaklıkların Rekabet Kurumuna yapmaları gereken ödemeler, bundan böyle kurumun Türkiye Halk Bankası’nda açtırdığı hesaba yatırılacak.

Rekabet Kurumu Başkanlığı’nın "4054 Sayılı Kanun Uyarınca Anonim ve Limited Şirketlerin Yapacakları Ödemelere İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğde, daha önce yeni kurulacak anonim ve limited şirket statüsündeki tüm ortaklıkların sermayelerinin ve sermaye artırımı halinde artan kısmın onbinde dördünü Rekabet Kurumunun Ziraat Bankasındaki hesabına yatırılması gerektiğinin açıklandığı hatırlatıldı.

Tebliğde, Rekabet Kurumu Başkanlığı’nın Ziraat Bankası ile yapılan sözleşmenin süresinin sona ermesi nedeniyle söz konusu ödemelerin tahsili konusunda, Türkiye Halk Bankası ile yeni sözleşme imzalandığı, bu nedenle kapsama giren şirketlerin sözü edilen ödemelerini 11 Ekim 2010 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara Kurumsal Şubesi’nde bulunan "80000011 (IBAN: TR40 0001 2009 4520 0080 0000 11) numaralı Kurum hesabına nakden, EFT ya da banka havalesi yoluyla yapmaları" gerektiği kaydedildi.

Bu ödemeler için Halk Bankası tarafından komisyon, havale ücreti vb. adlar altında herhangi bir bedel talep edilmeyecek.

(AA)