Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KOBİ'ler borsaya ucuza girecek, KOSGEB'den destek alacak PDF Yazdır e-Posta
02 Eylül 2010

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'ler için ikinci bir borsa oluşturulacağını belirterek "Orada KOBİ'ler halka arz edilebilecekler ama onların halka arz çalışmaları diğer şirketlerin halka arz çalışmalarının onda birine mal olacak. Bu maliyetlere KOSGEB destek verecek" dedi.

 

Ergün yakında bir basın toplantısıyla açıklanacak yeni borsayla yatırım fonlarının KOBİ'lere ortak olmasının önünün açılacağını belirtti. İMKB'nin altında bir borsanın oluşturulacağını anlatan yetkililer, borsanın ‘ulusal pazar' şeklinde olacağını söyledi.

 

Bakan Ergün, bazı gazetecilere yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin ekonomide işletmelerin yüzde 99'unu oluşturduklarını belirterek, buna karşılık finansmanla ilgili önemli sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Krediye ve yeni finansman kaynaklarına ulaşma sorunu yaşadıklarını vurgulayan Ergün, "KOBİ'ler için en önemli yeni finans kaynaklarından birisi KOBİ borsası oluşturabilmekti. Şimdi KOSGEB, SPK ve İMKB yeni bir çalışma yürütüyorlar. O çalışmada KOBİ'ler için ikinci bir borsa oluşturulacak ve orada KOBİ'ler halka arz edilebilecekler; ama onların halka arz çalışmaları diğer şirketlerin halka arz çalışmalarının onda birine mal olacak. Maliyet itibariyle diğer şirketlerden onda bir daha az olacak. Ve bu maliyetlere KOSGEB destek verecek" dedi.

 

Yeni finansman alanı

KOSGEB vasıtasıyla, KOSGEB destekleriyle KOBİ'lerin piyasaya açılmasının, halk arz edilmelerinin mümkün olacağını vurgulayan Ergün, "KOBİ'ler, buradan yeni yatırımlar için kredi temin edebilme imkânına sahip olmuş olacaklar. Bu sayede büyüyecekler. Borsadan halka arzdan yeterince yararlanamadıklarını gördüğümüz için bu çalışmayı yapıyoruz. Onlar için önemli bir fırsat olacak. KOBİ'lerimizin diğer şirketlere göre daha az maliyetle borsaya açılmalarını sağlayacak düzenleme üzerindeki çalışmalarımız sona yaklaştı. Böylece finansman kaynakları sadece öz sermayeleri ve banka kredilerinden oluşan KOBİ'lerimize, yeni bir finansman alanı daha açmış olacağız" diye konuştu.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=143458