Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Ömer Dinçer: Prim affı gündemimizde yok PDF Yazdır e-Posta
02 Eylül 2010

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bağ-Kur ve SSK prim borçlarıyla ilgili bir herhangi bir çalışmaları olmadığını açıkladı. Bartın'da gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Dinçer, "Sosyal Güvenlik Kurumu olarak prim affıyla ilgili çalışma yapmıyoruz, böyle bir niyetimiz de yok." diye konuştu.

Prim aflarının amacına hizmet etmediğini belirten Bakan Dinçer, "Primini devamlı yatıran insanların, işverenlerin, sigortalıların sayısı neredeyse yüzde 85'e tekabül ediyor. Geri kalan yüzde 15 için af çıkarmak yüzde 85'lik kesime haksızlık gibi görülebilir. İkincisi ise bu zamana kadar yapılan bütün aflar ve yeniden yapılandırma çalışmalarında istenilen sonuca ulaşılamamış. Kurum tarihinde takriben 15'e yakın yapılandırma olmuş. Bunların hiçbirinde beklenen amaca ulaşamamışız." dedi. Dinçer, ileride şartlar değişirse prim affının yeniden gündeme gelebileceğini bildirdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1022872&title=o...