Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi borçlusuna POS'da yok! PDF Yazdır e-Posta
19 Temmuz 2010

Image

Bazı bankaların, vergi borcu olan müşterileri ‘riskli’ bularak POS cihazlarını geri aldığı ortaya çıktı. Maliye bankaları uyardı.

Bazı bankaların, vergisini ödemeyen müşterilerini ‘riskli’ müşteri kabul ederek, POS cihazlarını geri aldığı belirlendi. Star’ın edindiği bilgiye göre, bankalar Maliye’nin e-haciz uygulanması için gönderdiği listelerde ismi olan mükellefleri riskli müşteri kapsamına alıyor. Bazı bankalar, riskli kabul ettikleri müşterilerin kredilerini geri çağırırken, bazı bankalar da verdikleri POS cihazlarını geri istedi.

MALİYE’DEN UYARI

Bunun üzerine Maliye bankaları uyardı. Ancak yaptırım uygulanmadığı için, mükellefler bankalardan POS cihazlarını geri alamadı. Ankara’da faaliyet gösteren R.A. adlı bir esnaf, bin 500 liralık vergi borcunu ödemedi. Maliye de, mükellefin vergi borcunun bankalardaki hesaplardan tahsil edilmesi için tüm bankalara yazı gönderdi. R.A.’nın çalıştığı banka POS cihazını geri alarak, tüm işlemleri dondurdu. Zor durumda kalan R.A. hem Maliye’ye hem de çalıştığı bankaya dava açmaya hazırlanıyor. R.A. gibi birçok mükellefin, küçük vergi borçları nedeniyle bankaların kara listesine girdiği ve kredi çağırma, POS cihazını geri alma gibi yaptırımlarla karşı kaşıya kaldıkları bildirildi. Maliye krizin çözümü için formül arıyor.

Star Gazetesi