Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Teminatı getiren ihracatçı, KDV iadesini 48 saatte alır PDF Yazdır e-Posta
01 Temmuz 2010

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, ihracatta yaşanan KDV iadesi sıkıntısının çözümü için büyük çaba harcadıklarını belirterek, "Yüzde 100 teminatı getiren ihracatçılarımıza KDV iadelerini 48 saat içinde yapma sözü veriyoruz." dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) düzenlediği geniş katılımlı "Diyalog Toplantısı"nda "KDV, Elektronik Analiz, Kod Sistemi Ve Müteselsil Sorumlulukta Yaşanan Sorunlar" masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cem Negrin, KDV iadesi, kod sistemi, elektronik analiz vb. bürokratik problemlerin çözümü için de sorunun doğrudan temsilcileri ile bir araya gelerek çare aradıklarını ifade etti. Toplantıda konuşan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç ise bir dizi yeni uygulamanın hayata geçirildiğini, bu geçiş sürecinde kısmi aksamaların yaşanabileceğini dile getirdi. Mehmet Koç, kod sistemi uygulamasının kalkmış olmasının, hiçbir kontrol yapılmayacağı anlamını taşımadığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Yüzde yüz banka teminatını getiren, işlemlerini kurallara uygun olarak tamamlayan ihracatçımızın KDV iadesini 48 saat içinde kendilerine ödüyoruz. Tüm bunları eksiksiz yerine getirdiği halde 'KDV iademi alamadım' diyen ihracatçımız varsa doğrudan ben ilgileneceğim, sorunu çözeceğim. KDV iadelerini gecikmeksizin yapabilmek için İstanbul'un farklı noktalarında yeni birimler oluşturduk, buralara atamalar yaptık. En kısa sürede her şey yerli yerine oturacak ve sistemimiz aksamadan çalışacak." Mehmet Koç, yaşanan birçok sıkıntının, 1 Ocak 2010'dan itibaren yürürlükte olan 'Elektronik Analiz Sistemi'nin net olarak bilinmemesinden kaynaklandığını, iş yükünü azaltarak daha hızlı sonuç alınmasını sağlayan sistem sayesinde önümüzdeki günlerde pek çok sorunun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1001514&title=t...