Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İstihdam üzerinde hala Vergi yükü nispeten yüksektir. PDF Yazdır e-Posta
07 Nisan 2010

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, OECD ve AB içinde en düşük kurumlar vergisine sahip ülkelerinden biri olduğunu kaydederek, ''Vergiler yüksek o nedenle kayıt dışılık var, temeli olmayan bir ifadedir. Bir tek şu husus söylenebilir; istihdam üzerinde hala vergi yükü nispeten yüksektir'' dedi.

Vergi düzenlemeleri kadar uygulamanın önemli olduğuna işaret eden Şimşek, gelirler kontrolörlerinin son yıllarda önemli mesafe kat ettiklerine değinerek, 2009 yılında gerçekleştirilen vergi incelemelerinde 74 milyar liralık matrahın kayıt ve beyan dışı bırakıldığının tespit edildiğini, bu nedenle 8,5 milyar liralık ceza kesildiğini anlattı.

Bakan Mehmet Şimşek, yılın ilk 3 ayındaki bütçe performansının ''son derece'' olumlu olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Ümit ediyorum ki yılın geri kalan kısmında da bu devam eder, öngördüğümüz hedefleri gerçekleştirmekle kalmayız, hedeflerin ötesinde bir performans ortaya koyarız ve bütün bunların sayesinde tabii ki faizi tek hanede tutarız. Bugün Türkiye'ye yapacağımız en büyük iyilik, girişimcilere yapacağımız en büyük iyilik, hane halkına yapacağımız en büyük iyilik, devletin hazinesi için atacağımız en önemli adım, mali disiplini koruyarak faizlerin tek hanede kalmasını sağlamaktır.''

Habertürk