Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Enerji piyasasında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı. PDF Yazdır e-Posta
22 Mart 2010

21 Mart 2010 Tarihli ve 27528 Sayılı Resmî Gazete'de Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Bağımsız Denetim Kuruluşlarınca Denetlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Söz konusu Yönetmelikle, 3/10/2003 tarihli ve 25248 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Bağımsız Denetim Kuruluşlarınca Denetlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Denetlenen, her hesap döneminin en geç ilk üç ayında o hesap dönemi için seçtiği bağımsız denetim kuruluşuyla sözleşme imzalamak zorundadır. Seçilen bağımsız denetim kuruluşu, yapılan sözleşmenin bir örneğini, ilgili hesap döneminin Nisan ayının on beşine kadar Kuruma gönderir. Sözleşme imzalandıktan sonra, sözleşmede herhangi bir değişiklik yapılması durumunda bağımsız denetim kuruluşu sözleşmede yapılan değişikliklerin bir örneğini, değişikliklerin yapıldığı tarihten itibaren altı işgünü içinde Kuruma gönderir."

Söz konusu Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.