Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sağlık Bakanlığı, raporlu çalışanlarına da döner sermaye payı verecek PDF Yazdır e-Posta
21 Mart 2010

Image

Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nda bekleyen düzenlemeler yürürlüğe girdiği takdirde ekonomik ve sosyal haklar açısından sağlık çalışanları için 2010 kazanımlar yılı olacak.

Sağlık Bakanlığı; izin ve rapor dönemlerinde döner sermaye hakkı, sözleşmeli personeli tek çatıda toplayacak yasa çalışması, Maliye Bakanlığı ise ek ödemede aylık mahsuplaşma ve giyim yardımlarının nakden ödenmesi konularındaki çalışmalarını tamamladıkları takdirde, sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında önemli gelişmeler sağlanmış olacak.

Sağlık Bakanlığı izin ve rapor dönemlerinde çalışanlarına döner sermaye ödenmesi için çalışma yürütüyor. Sağlık-Sen'in Tıp Bayramı'nda düzenlediği sempozyuma katılan bakanlık yetkilileri yönetmelik değişikliği çalışmalarının son aşamaya geldiği bilgisini verdi. Yapılan açıklamaya göre, bakanlığın hazırladığı yönetmelik değişikliği; meslek hastalığı, kanser, verem ve psikiyatri gibi uzun süreli tedaviye ihtiyaç gösteren hastalıklar nedeniyle kullanılan uzun rapor dönemleri ile yıllık izin döneminde sağlık çalışanlarına döner sermaye haklarının belirli bir kısmını ödemeyi hedefliyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sağlık çalışanları her ay aldıkları döner sermayelerinden izin ve rapor dönemlerinde mahrum kaldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Kurum İdari Kurul Toplantısında mutabakata varılan bu konuda yapılacak düzenlemenin önemli bir mağduriyeti ortadan kaldıracağını kaydetti.

Maliye Bakanlığı'nın yasal çalışma başlattığı ek ödeme mahsuplaşması ile sağlık çalışanlarının izin ve raporlu dönemlerde ek ödeme alma hakkı kazandığını hatırlatan Kaçar, Sağlık Bakanlığının izinli ve raporlu dönemde döner sermaye hakkı konusundaki düzenleme de hayata geçirildiğinde, sağlık çalışanlarının bu dönemlerde yaşadığı gelir kayıpları büyük ölçüde giderilmiş olacaktır." dedi.

Sağlık çalışanları 2010 yılı içinde günlük normal çalışma süresinin 8 saate inmesi, daha önce sadece sağlık hizmetleri sınıfında çalışanlara ödenen nöbet ücreti hakkından nöbet tutan tüm personelin yararlanması ve nöbet ücretlerinde artış gibi haklar kazanmıştı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=964156&title=sa...